Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Borstvoeding

  • Monique

    Bewustwording Borstvoeding, 3 minuten actie!

    Regelmatig geven moeders aan dat er in de media uitspraken worden gedaan over borstvoeding die geen steek houden. Of ze merken op dat een bedrijf of instelling niet borstvoedingsgericht bezig is. Het kan ook zijn dat een bedrijf of instelling juist een pluim verdient omdat deze heel goed bezig is op het gebied van borstvoeding. Of wil je misschien een soap activeren om het geven van borstvoeding of kolven in de serie naar voren te laten komen? Zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken om actie te ondernemen. Wij hebben het plan opgevat om de 3 minuten actie op te starten. Je hebt dan de mogelijkheid om snel en simpel een actie te ondersteunen met je naam en emailadres! Dit hoeft nog geen 3 minuten te duren. Zo bundelen we onze krachten en kunnen we samen een punt maken. Wil je er meer over weten, lees dan verder op de actiesite: http://www.bv3minutenactie.nl/ .

    Tip: het actieteam heeft een brief ontworpen om borstvoeding bij de politieke partijen onder de aandacht te brengen!

    3 minuten actie: Borstvoeding de Kamer in!

    De meeste politieke partijen zijn het er wel over eens: borstvoeding is van belang. Maar wat merken we daar eigenlijk van in het dagelijks leven? Heeft de overheid enig idee wat ons bezig houdt en belangrijker nog: wat er zich binnen de Nederlandse maatschappij afspeelt op het gebied van borstvoeding? Getuige de uitspraken van sommige politieke partijen valt dit ernstig te betwijfelen. De VVD over een verbod op sponsoring door de babyvoedingsindustrie: “Wanneer zorgverleners voldoende kennis bezitten over het geven van borstvoeding en over het geven van kunstvoeding zullen zij niet misleid worden door de babyvoeding-industrie en lijkt een verbod op sponsering door babyvoeding-industie niet nodig.” (bron: http://www.vbn.borstvoeding.nl/politiek.html ).

    Over een tijdje vinden de verkiezingen weer plaats en kun je gebruik maken van je stemrecht. Op één belangrijk punt kun jij je standpunt nu al duidelijk maken, want het actieteam heeft een brief ontworpen om borstvoeding onder de aandacht te brengen bij de politieke partijen. Hoe meer mensen de brief ondertekenen, des te duidelijker zal de boodschap richting de overheid zijn. Groenlinks over de toekomst (zie bovengenoemde link): “Het is ons door uw brief duidelijk geworden dat Nederland zich niet goed houdt aan de WHO-code. Dat is jammer en wij vinden dat dat beter moet de komende jaren en daar willen wij ons voor inzetten. Daar hebben we de hulp van jullie en andere partijen voor nodig.” Met ‘jullie’ worden niet alleen de borstvoedingsorganisaties bedoeld; ‘jullie’; dat zijn wij, de maatschappij! Daarom willen we je vragen om, als het enigszins mogelijk is, iets meer dan 3 minuten van je tijd aan deze actie te besteden en zoveel mogelijk mensen op deze actie te attenderen. Bezoek http://www.bv3minutenactie.nl/ en laat je stem horen! De gezondheid van je kindje beschermen, dat doe je door borstvoeding te geven. De gezondheid van onze samenleving te helpen verbeteren, dat doe je door je handtekening te zetten onder de brief “De politiek in: borstvoeding in de Kamer”!

    Groetjes Monique

  • y. van Meel

    Goede actie!!!!!!!!!!!!!

  • Ellen

    Misschien ben ik een beetje blonT, maar volgens mij zijn babyboomers een beetje uitgedroogd. Hoewel …. als ze een bezoekje gebracht hebben aan die bekende Italiaanse gynaecoloog, dan zie ik nog wel perspectieven…..;)